top of page

Färskfodertorg – nyhet på Stockholms HundmässaNytt för i år är ett Färskfodertorg på Stockholms Hundmässa (14-15 december 2019). På Färskfodertorget får hundägare rådgivning kring färskfoder och information från svenska producenter som ställer ut på plats. Det finns även ett program med korta föreläsningar med intressanta ämnen.


Branschföreningen Svenska Färskfoder organiserar Sveriges färskfoderproducenter och är initiativtagare till Färskfodertorget. Föreningen arbetar för att ta fram riktlinjer kring färskfoder, utbilda aktörer på området och visa de fördelar färskfoder har mot annat foder.


Färskfoder är den foderprodukt som bäst överensstämmer med hundar och katters grundläggande krav på föda – en bas av rått kött som inte värmebehandlats. Färskfoder är idag det snabbast växande segmentet inom foderindustrin och förra året tillverkades 7 000 ton färskfoder bara i Sverige.

"Kunskapen hos både hundägare och veterinärer är väldigt låg när det kommer till färsk hundmat. Genom att bjuda in till ett Färskfodertorg med mycket information samlat på ett ställe, hoppas vi hjälpa hundägare att få en frisk och glad hund."

– Carl Haglind, talesperson för Svenska Färskfoder
16 visningar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page